Att köra 4-hjuling är en utmaning

Det är riktigt kul och framför allt en utmaning att köra en 4-hjuling och då helst ute i skog och mark. För dig som gillar att köra dessa motorcyklar med fyra hjul och vill träffa andra med samma intresse, finns det olika 4-hjulsklubbar i landet.

På dessa klubbar träffas man för att umgås och ha kul, jämföra körerfarenheter, mecka men framför allt för att köra olika banor eller ute i svår terräng. Detta gör att körupplevelsen blir lite extra och din körskicklighet sätts på prov och utmanas.

Att köra ute i terräng är det ultimata med att köra med en 4-hjuling, eftersom du och de andra i klubben får ta er över hinder av olika de slag och det är verkligen är en utmaning. Belöningen blir att efteråt ta er en fika och få prata om alla svårigheter som ni tog er igenom. Detta gör att du får känna på en gemenskap utöver det vanliga.

Något som också kan vara kul och kanske några i klubben vill vara med om är att delta i olika tävlingar. En av de tävlingar som kan vara den ultimata att delta i är, ATV:s 4-hjulstävling. Den har sitt ursprung i USA, som Mud Nationalstävlingar, och arrangeras i Brändåsen.

Denna tävling är uppdelad i tre deltävlingar för att sedan avslutas med den stora superfinalen. Tävlingen är uppdelad på två dagar, då dag ett ägnas åt att köra individuella tävlingar med 4-hjulingar som har en eller två cylindrar. Dag två är det Teamtävlingar.

Visserligen finns det inte särskilt många 4-hjulsträffar men istället så finns det olika motormässor som du kan gå på om du har ett intresse för motorfordon av olika de slag. En av de största i Sverige är den på Elmia i Jönköping. På dessa presenteras olika typer av 4-hjulingar. Du träffar då också andra som är likasinnade med dig.