Cruising är livet!

Något som alla älskare av stora vräkiga och klassiska amerikanare ser fram emot varje sommar, är alla cruisingar som sker över hela landet. Dessa händelser är rena julafton för både dem som är stolt ägare av en gammal goding till jänkare, och för dem som gillar att titta på dessa klassiska bilar.

Några bra exempel på olika cruisingar som arrangeras är de som sker på till exempel Sveavägen i Stockholm eller i Power Big Meet i Lidköping, som bara är ett lite axplock av cruising med jänkare i Sverige. Många stolta ägare vill visa upp sina pärlor som de har fixat och donat med under hela vintern.

Det finns till och med klubbar som du kan gå med i om du vill vara med om denna gemenskap. Samtidigt som du har chansen att kunna få goda råd och tips, om du själv har problem med din egen amerikanare.

Exempelvis finns det ACCS – American Car Club Sweden som har många medlemmar över hela landet. Dessutom finns det också raggarklubbar, såsom Street Cruisers från Trelleborg och Skaraborgs Cruisers, bara för att nämna några.

För alla som älskar amerikanare, är det också en livsstil att cruisa och involvera hela familjen. Det är inte bara amerikanarna som tar dig tillbaka i historien och hjälper dig att bli nostalgisk. Genom att klä sig i autentiska kläder från just 50- och 60-talet och ha samma frisyrer med mera, blir det verkligen pricken över i:et, för vilken jänkarfantast som helst.

Något som också samlar folk med intresse för amerikanare är alla dessa jänkarträffar som sker i olika ständer runt om i Sverige. Som regel brukar de avslutas med en cruising genom stadens gator. Dessa event brukar vara publikmagneter av dess like. För vem vill inte se dessa skönheter till bilar som tillverkades för flera årtionde sedan. Cruising är livet!