Mopeder är kul

Det finns många som har som sitt intresse att pyssla med gamla veteranmopeder, att mecka med dem, men framför allt att köra dem på de svenska vägarna. I Sveriges mopedhistoria finns det många anrika mopedmärken och modeller för alla dem som älskar mopeder.

Husqvarna, Mustang och Rex är bara några av de minnesvärda mopedmärkena som har sett dagens ljus i Sverige. Oftast har dessa företag börjat med att tillverka cyklar, för att sedan gå över till att utveckla mopeder.

Det finns många mopedklubbar i Sverige där du kan träffa personer som är likasinnade. Några exempel på sådana veteranmoppe-klubbar är 1 HP Moppers i Trelleborg, BingBrothers i Motala och Krökarna i Burträsk. Dessa är bara en bråkdel av de klubbar som finns i vårt avlånga land.

Alla har en sak gemensamt, sitt stora intresse för gamla mopeder, samt att få träffa och umgås med människor med samma intresse. Tillsammans har man sammankomster, åker på träffar eller kör rally för att visa upp sig.

På träffarna får du se mopeder från all världen hörn och allt från hur moppar kunde se ut när det begav sig, till hur de såg ut bara för några årtionde sedan. Dessa träffar är mycket intressanta om du gillar att se gamla mopeder.

Att åka mopperally är riktigt kul eller så får du nöja dig med att se på och på så vis se vilka mopedmärke det har funnits genom alla åren. Perfekt för dig som gillar att vara lite nostalgisk. Dessa mopedrallyn arrangeras på ett flertal ställen i Sverige, så det är ingen risk att du behöver missa något.

Det roligaste är naturligtvis att kunna delta i ett rally själv med din gamla veteranmoped. För det är något visst att vara med och få känna att du är del i något speciellt och framför allt få känna samhörigheten med andra mopedister.