Motorcyklar – klubbar och träffar

Runt om i Sverige finns det många som har en motorcykel och det är deras största intresse. Det kan vara allt från att äga sin drömhoj till att mecka med en gammal mc, men man kan också vara med i en mc-klubb eller åker runt på träffar på olika ställen i landet.

Men en sak som alla har gemensamt är att deras stora intresse är motorcyklar på ett eller annat sätt. Att gå med i en mc-klubb kan vara en bra idé, eftersom det finns en stor gemenskap inom klubben. Samtidigt får du både tips och goda råd hur du ska sköta din motorcykel.

Bara för att du går med i en mc-klubb innebär det inte att de håller på med en massa brottsligheter, som annars kan förknippas med mc-gäng så som Hells Angels eller Bandidos. Utan går du med i en klubb får du vara med om en massa kul, men framför allt får du nya vänner för livet.

I Sverige finns det många klubbar och några av dessa är bland andra, Sveriges MotorCyklister som anordnar träffar, hojturer, fester och kvällar som man samlas. Eller om du har en Gold Wing kan Gold Wing Club Sweden kanske vara något för dig.

Fördelen med att var med i en mc-klubb är att man gör så mycket tillsammans och åker på olika träffar runt om i Sverige. Bra exempel på sådan är Mc-träffen i Husqvarna som sker flera gånger per sommar, eller träffen i Arvidsjaur. Det anordnas träffar från norr till söder i vårt avlånga land och det gäller bara att hålla ögonen öppna.

Du som inte har motorcykel men har det som ett stort intresse och kanske drömmer om att äga en Harley (eller något annat mc-märke) en dag, är naturligtvis välkommen på dessa träffar också. Detta gör att du får träffa likasinnade människor och du kan utbyta erfarenheter med dessa.