Skoterkörning är höjdpunkten på året

Något alla skoterfantaster ser fram emot är den första snön som faller, vilket innebär att det är dags att damma av skotern och se till att den är körduglig för att kunna ta sig fram över snöklädda vidder. Det är något alldeles speciellt att ta sig fram med hjälp av en skoter.

Skotern innebär att du kommer att kunna ta dig fram på mark av olika terrängtyper på ett betydligt snabbare sätt än vanligt. Samtidigt får du ta del av gemenskapen med dem som också har ett intresse för snöskoterkörning.

Vill du ha ännu mer gemenskap är det bara att se till att bli medlem i någon snöskoterklubb som finns i norra Sverige. Det finns många klubbar och några av dem är Malungs Skoterklubb, Dala-Järna SSK och Kyrkdals Skoterklubb.

Att gå med i dessa är ett bra sätt att träffa andra med samma intresse för snöskoter. Då du får ta del av en gemenskap som du inte kanske har någon annanstans. Du får vara med om träffar, tävlingar och massa annat kul.

Dessutom får du en massa goda råd och tips angående snöskoteråkning och hur du ska kunna mecka med din snöskoter. Skulle det vara så att du inte har behörighet att köra skoter, så hjälper klubben dig att fixa en sådan.

Om du inte är med i någon klubb, kan du istället att ta del av olika skoterturer som arrangeras runt om i norra landsdelen i Sverige. Några av sådan ställen som anordnar snöskoter-turer är uppe i området Vännäs och Vindel och som hålls under säsongen december till mars.

Under dessa turer får du en guidad tur med skotern i vacker natur och den varar i cirka tre timmar. Då ingår det oftast all utrusning såsom skoter, hjälm, handskar med mera; detta är ett bra sätta att träffa andra som också har samma intresse som du. Därför kan det bli årets höjdpunkt samtidigt som du får en upplevelse utöver det vanliga.