Veteranbilar är ett intresse bland många

Att äga en veteranbil är egentligen inte så svårt, för det räcker att bilen är över trettio år enligt Trafikverket. Men det är nog inte så folk tänker över lag, när ordet veteranbil dyker upp. Då är det gamla godingar från förr som poppar upp i huvudet, så som gamla T-Fordar, Porsche och Mercedes, bara för att nämna ett fåtal bilmärken som brukar visas upp på alla dessa veteranträffar runt om i Sverige.

Några av de veteranbilsträffar som är mycket populära att besöka är till exempel Thulinträffen i Landskrona och i Vårgårda i närheten av Alingsås som drar uppåt 6 000 bilintresserade människor varje år.

Att gå på en veteranbilsträffa är mycket populärt bland folk, för det är då som chansen att få sig en nostalgitripp flera decennier tillbaka finns. Det gör att folk känner gemenskap med andra som har ett likadant intresse.

Naturligtvis gäller detta även de som ställer ut sina ögonstenar till veteranbilar. För det är ett ypperligt tillfälle att visa upp sin gamla bil som man har grejat och pysslat med under vintern eller rent av i flera år. Att få beundrande blickar från publiken ger lön för mödan.

Något som också är populärt bland veteranbilägare, är att delta i olika veteranbilsrallyn som arrangeras lite varstans i landet. Detta gör att folk som äger en gammal bil får möjlighet att träffa andra med samma intresse, samtidigt som chansen är att få visa upp sin fina bil i de städer och byar som rallyt går genom.

Några av dessa veteranrallyn som är populärt bland bilägarna är Polarrallyt uppe i midnattssolens land Luleå eller Gärdesloppet i Stockholm som sker i Prins Bertils namn, som var en verklig bilfantast. Det är fritt fram för vem som helst att delta i ett veteranbilsrally, det gäller bara att se till att ha en veteranbil. Dessa evenemang är perfekta för en som har ett stort intresse för veteranbilar.